Izolare fonica,vibro izolare
confort si eficienta

UȘI IZOLATE FONIC

Звукоизоляция дверей

Produsele utilizate în acest sistem:

  • Izolație fonică membrană Tecsound FT 75

  • Izolație fonică Tecsound SY 70

  • Izolație fonică Tecsound 2FT 80

 

 

În acest moment ne vom concentra pe ușile pe care experții le numesc izolate fonic sau izolate fonic. Obiectivul principal al ușilor este de a reduce zgomotul care pătrunde în cameră (sau invers - din cameră). Cum diferă acestea de ușile obișnuite? În primul rând, faptul că acestea se potrivesc cu ușurință ramei și podelei datorită tuturor tipurilor de etanșări și pudre. Și, de asemenea, faptul că în interiorul lor, ca regulă, există o umplutură de absorbție a zgomotului.

Unde aveți nevoie de o ușă specială izolate fonic?

Orice ușă - izolare fonică. Dar nu toată lumea protejează de zgomot în mod egal. Dacă trebuie să eliminați numai câteva decibeli (dB), atunci stratul obișnuit de carton va fi suficient. O ușă din PAL sau PVC poate scuti 27-30 dB de zgomot. În acest caz, penetrarea în interiorul zgomotului de acționare va fi redusă semnificativ.

Dar dacă vorbim despre camere speciale, de exemplu, studiouri de înregistrare sau birouri, atunci este nevoie de o izolare specială a sunetului. Atunci când îl instalați, nu uitați că nu are nici un sens să faceți ușa mai rezistentă la zgomot decât pereții și podelele. Este logic să vorbim despre o ușă izolată fonic doar atunci când există izolare fonică a pereților, ferestrelor și tavanelor. Acest lucru este deosebit de important pentru camerele cu pereți despărțitori ușori (de exemplu, din gips-carton), unde, dacă există cea mai surdă ușă, încă mai auziți ce se întâmplă în spatele partiției. Alte lucruri fiind egale - cu cât ușa este mai grea și mai groasă, cu atât protejează mai bine împotriva zgomotului. De exemplu, o ușă cu plumb gros nu va pierde niciun sunet. Dar ușa cu astfel de greutate în casele noastre este de neconceput și nu este necesară.

Potrivit experților, o ușă masivă din stejar sau pin reduce semnificativ nivelul zgomotului. În plus, ușile ignifuge au proprietăți anti-zgomot bune: în interiorul lor există un izolator termic (care este, de asemenea, un izolator de sunet bun). De exemplu, izolarea fonică a ușilor de incendiu ale companiei germane Hermann este în intervalul de 36 până la 45 dB.

Ușile din oțel au calități de izolare fonică dacă se plasează un izolator între plăcile de oțel (de preferință este vată minerală sau material Tecsound 2FT 80). Fără un astfel de izolator, o foaie de oțel poate, dimpotrivă, să crească zgomotul.

Cu toate acestea, dacă apare necesitatea de a se proteja mai mult de zgomot, este posibilă izolarea fonică a ușii obișnuite. Să ne uităm cum să facem asta.

Cum de a reduce permeabilitatea sunetului unei uși obișnuite?

Cea mai ușoară, dar și nu foarte eficientă, este de a tapi ușa cu piele sau piele, așezând un strat (sau mai multe straturi) de poliester de batere sau poliester sub tapițer. Și cu cât este mai groasă "perna moale", cu atât mai puțin zgomot va trece prin ușă. Ar fi mai bine ca meseriașii să bată ușa de pe ambele părți. În plus, puteți bate ușa cu un copac sau cu o placă de PAL (însă, rețineți că în acest caz ușa devine mai greu, deci este mai bine să o completați cu una sau două bucle).

O construcție mai complicată este instalarea a două uși cu un vestibul între ele. Diferența de aer din vestibul va reduce nivelul de zgomot.

Sigiliile bune de reducere a zgomotului, închizând golurile dintre cadrul ușii și foaia ușii. Acestea sunt atașate la foaia de ușă, astfel încât se formează o muchie pe ușă, acoperind marginea cadrului ușii. Noutatea este materialul Tecsound 2FT 80, folosit ca material suplimentar pentru ușă doar pentru izolarea fonică. Se compune din două straturi de pâslă de câte 10 mm fiecare, în mijlocul cărora există un material viscoelastic și dens de 4 mm. Acesta este așa-numitul sandwich cu trei straturi. Materialul este lipit pe suprafața ușii, care trebuie izolat fonic, apoi închis cu lemn sau alt material adecvat pentru designul estetic și de cameră.

Dar dacă ușa obișnuită nu ți se potrivește? Să presupunem că mergi la companii zgomotoase pe aterizare. Sau, de exemplu, sunteți un muzician și repetați acasă, dar nu doriți să vă deranjeze vecinii. Apoi, aveți nevoie de o izolare fonică și mai fiabilă, cu o ușă cu un design special. (Nu se ia în considerare, bineînțeles, izolarea fonică a pereților, ferestrelor etc.)

În exterior, o ușă specială nu diferă de cea standard. Întreaga diferență este în structura internă. Ușa specială de protecție împotriva zgomotului din secțiune seamănă cu un tort de strat. Acest tort poate fi alcătuit din vată de bumbac sau material specializat pentru izolarea fonică Tecsound 2FT 80.

În exterior, o ușă specială nu diferă de cea standard. Întreaga diferență este în structura internă. Ușa specială de protecție împotriva zgomotului din secțiune seamănă cu un tort de strat. Acest tort poate fi alcătuit din vată de bumbac sau material specializat pentru izolarea fonică Tecsound 2FT 80.

Accesorii pentru uși de sunet

Dulapuri pentru cutii. Ele pot fi din metal sau PAL. Partea interioară a cutiei metalice este umplută cu beton, iar cutiile de plăci aglomerate - spumă. Cu cât este mai mică distanța între deschidere și rama ușii, cu atât mai bine. Conform regulilor, decalajul nu trebuie să depășească 1 cm.

Garnituri de etanșare

Адрес:
mun.Chișinău.Moldova
str.Petru Zadnipru 18/4